Tarinaa

 

”Keväällä tapasin Kalliosaaren kämpällä kivan sieviläisen tytön. Sille kelpasi minun seurani. Istuimme lämpimänä iltana kämpän portailla. Jätkiä kulki edestakaisin kämpän ovesta. Tyttö tuskastui kun niin useiden saappaat koskettivat portailla sen takapuolta. (…) Ehdotin kaivon kannelle siirtymistä. Tyttö suostui ehdotukseeni. Puhuimme pitkän aikaa. Meillä kummallakin oli kuvailtavana samantapainen köyhä lapsuus. Ja molemmilla oli työn täyttämä nuoruus hyvää vauhtia kulumassa. Kävimme Katiskajärven rannalla, ja minun teki mieli pussata tyttöä. En uskaltanut.” (Ojakangas: Aurinkomutka 2012)

 

”Metsäkämppiä ei käytetty ainoastaan majoitustiloina. Martta Myllylä muistaa Kalliosaarella vietetyt häät, joihin väki Eskolan suunnalta meni pikajunalla.” (Martta Myllylän haastattelu 18.12.2015, Eskolan Metsärata -teos)


”Sielä Katiskan talossa me lapset luonnon helmassa kasvettiin ja usein Kalliosaarellekin mentiin. Sielä oli se metsäkämppä ja miehiä. Eikä siinä kaikki: resiinalla ja rullavaunulla usein ajeltiin Itäojan kämpälle, eikä meillä ikää ollut paljon, 3–4 vuotta. Joskus junaki tuli ja ihmeen kautta selvittiin.” (Anna Mertasen sähköpostiviesti 30.12.2012, Eskolan Metsärata -teos)

 

Joomla! virheenkorjauskonsoli

Istunto

Profiilin tiedot

Muistin käyttö

Tietokantakyselyt